HSP AS

fade

HSP AS kao dio inicijative za provođenje Referenduma o ukidanju 12. izborne jedinice!

06 Listopad 2017 In Novosti
Inicijativa za provođenje Referenduma o ukidanju 12. izborne jedinice, a kojom bi se uskratio povlašteni status manjinama, posebice srpskoj manjini u Hrvatskoj, predstavila se hrvatskoj javnosti dana 06.10.2017. O razlozima pokretanja kao i o modalitetima provođenja referenduma čelnici ove inicijative govorili su na konferenciji za medije koja je održana navedenog dana u zagrebačkom hotelu Panorama s početkom u 12,00 sati. U ime HSP AS, kao član Glavnog odbora inicijative govorio je predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec.
„Svi smo svjesni svoje trenutne političke snage, no iako nismo parlamentarni to ne znači da ne postoje mehanizmi da mijenjamo zakone ili Ustav. Najbolji, najsnažniji mehanizam u demokratskim društvima je referendum i upravo tim putem želimo pokazati snagu domoljubne opcije!
Ova inicijativa nikako nije protiv nacionalnih manjina, ali je protiv pojedinaca koji zlorabe loš izborni sustav. Što se mene osobno i HSP AS tiče, svakako smo za poštivanje Ustava i prava nacionalnih manjina, što znači da nemam ništa protiv da nacionalne manjine i dalje imaju 8 saborskih zastupnika, ali ne iz posebne izborne jedinice već sa stranačkih lista unutar postojećih 10 izbornih jedinica. Pa ako je SDSS toliko jak kako se Pupovac hvali po Banjaluci onda slobodno neka ima i 15 zastupnika! Jednostavno treba ukinuti 12. izbornu jedinicu. 
I znam da će sada svi napasti 11. izbornu jedinicu, ali prije nego krenu samo neka imaju na umu kako su u 2015. godini prema podacima Svjetske banke Hrvati iz inozemstva u Hrvatsku poslali 1,9 milijardi eura! Ako ćemo iskreno, 12. izborna jedinica s 8 zastupnika troši ono što u Hrvatsku uplati 11. izborna jedinica koju zastupaju 3 zastupnika.
Nakon što je 25 godina glumio ljevičara, Pupovac je pokazao svoje prave namjere, a to je provođenje velikosrpske politike dirigirane iz Beograda. Ona postoji i to se vidi kroz Zakon o braniteljima i niz drugih stvari. Za razliku od stotina tisuća hrvatskih branitelja, Milorad Pupovac riješio je svoju egzistenciju kao i egzistenciju svoje djece kroz 2 desetljeća trgovanja s hrvatskim Vladama, sada se financijski neovisan napokon može posvetiti velikosrpskoj ideologiji koju na tjednoj razini usklađuje po Beogradu i Banjaluci s Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom pišući, a bojim se i provodeći tzv. Deklaraciju o zaštiti Srba.
SDSS ne smije imati ekskluzivno pravo na srpske zastupnike, a to mu ovaj Zakon omogućava.  Zašto bi ta stranka bila povlaštenija od bilo koje druge? A ona to trenutno je! Drugo, i još bitnije je ono pitanje da SDSS nema što tražiti u hrvatskom političkom prostoru, pogotovo ako još ima povlašteni status. Govorimo o stranci koja je pravni sljednik Raškovićevog SDS-a, a koju je osnovao četnički ratni zločinac Goran Hadžić i ministar u tzv. SAO Krajini Vojislav Stanimirović. 
Proteklih 17 godina SDSS kontinuirano reketari pobjednike izbora i ako su mudri glasači HDZ-a, ali i SDP-a podržat će ovaj referendum!
Posljednji primjer blokade sustava zbog lošeg izbornog zakona imate u Orahovici gdje su prije desetak dana ponovljeni lokalni izbori baš zbog SDSS-a koji je sa svojim povlaštenim statusom blokirao rad. Kad su izbori ponovljeni, srpska nacionalna manjina dobila je svog predstavnika kroz političke stranke, a ne kroz dopunske izbore i stvar je riješena. To je put funkcioniranja i za Sabor!“ – rekao je Hrvoje Niče.
Osim predsjednika HSP AS, ispred inicijative govorio je i predsjednik stranke DESNO Anto Đapić dipl. iur. Inicijativni odbor održan je prije nekoliko dana bez nazočnosti javnosti u restoranu „Stara škola“, Sv. Križ Začretje. Ova konferencija nastavak je obimnih aktivnosti koje će vrlo brzo biti nastavljene okruglim stolom u Vukovaru te širenjem inicijative na druge političke stranke, udruge, sindikate, a svakako se očekuje i potpora udruge „U ime obitelji“. Navedeno zajedništvo je neophodno jer svima unutar HSP AS je cilj da ovaj referendum svakako uspije. Konferenciji su nazočili i drugi stranački dužnosnici iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije i državne razine.
 

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Novosti HSP AS kao dio inicijative za provođenje Referenduma o ukidanju 12. izborne jedinice!