HSP AS

fade

Mate Lukić i zadarski HSP AS zaštitili „Tornadov grafit hrvatskog vojnika“!

03 Kolovoz 2017 In Zadarska
Zadarski SDP na čelu s vijećnicom Danijelom Vukošom zatražio je uklanjanje Tornadovog grafita na zadarskom Bulevaru. Sramotan je, tvrde, jer se na šljemu vojnika nalazi grb s prvim bijelim poljem na šahovnici.
Usprotivio se tome prvi čovjek zadarskog HSP AS Mate Lukić.
Sukob na relaciji ljevice i desnice oko spornog grafita odvio se na sjednici Gradskog vijeća.
Sve je krenulo Lukićevim usklikom “Sramota, nećete!”, na što se nadovezao SDP-ov Novoselović uzvrativši mu “Čobane, balavče, što ti znaš!”
– Istina je da sam napao članove SDP-a nakon inicijative da se ukloni grafit hrvatskoga vojnika s hrvatskim grbom koji ima prvo bijelo polje. Pred Oluju brisati grafit i grb pod kojim je stotine mladića otišlo pod hrvatsku zemlju je sramota. Oluja je poštovana vijećnice Vukoša istinska pobjeda protiv zla bez ikakvih grijeha, a momci iz HOS a- s ovim su grbom prvi stali u obranu naše zemlje. On je povijesni, hrvatski, ne ustaški kako ste naveli, kazuje nam Mate Lukić uz napomenu kako je razmišljao o tužbi protiv Antuna Novoselovića za izgovorene uvrede.
– Što se tiče vašeg kolege koji me nakon obrane ovih momaka koji su vječno zaspali za nas sve, za svoj san, nazvao balavcem i čobanom razmišljao sam o tužbi, ali nakon isprike ću mu oprostit, zaključuje Lukić.
Antun Novoselović kojeg smo kontaktirali u svezi spomenutog nema mnogo komentara.
– Ne bih želio ulaziti u prepiske s vijećnicima opozicije. Što se samog grafita tiče, to je jedno legitimno pitanje postavljeno na gradskom vijeću, kratak je bio SDP-ov čovjek.
Izvor: Antena Zadar
 

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Zadarska Mate Lukić i zadarski HSP AS zaštitili „Tornadov grafit hrvatskog vojnika“!