HSP AS

fade

Pero Ćorić za Slobodnu Dalmaciju: „Torcida je sada jedini glas otpora u Hrvatskoj“

12 Srpanj 2017 In Grad Zagreb

U tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije objavljeno je priopćenje glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića u broju od 12.07.2017. godine. Priopćenje je uzeto kao uvod, a razgovor s Perom Ćorićem koji je i objavljen vodio je novinar Slobodne Dalmacije Vinko Vuković. Intervju je objavljen pod naslovom: „Ćorić: Torcida je sada jedini glas otpora u Hrvatskoj“ s podnaslovom samog autora „ljuti pravaš i žestoki dinamovac progledao“. U samom uvodu novinar govori stav Ćorića koji navijačku skupinu Hajduka pod imenom Torcida ne smatra ni lijevo ni desno jer idu ravno i znaju koji je njihov cilj. Prepričavajući kako je do intervjua došlo novinar ističe glavn teze samog priopćenja u kojem Pero Ćorić kao glavni tajnik HSP AS nažalost smatra kako je Torcida jedina preostala oporba u zemlji jer sve ostalo je potkupljeni jad i korumpirana bijeda. Glavni tajnik je novinara uvjerio da se ne ulizuje torcidašima, od njih ne strepi, jer ni jedno ni drugo nema zašto nego je sam javno rekao ono što očito svi vide samo što o tome šute. Činjenice govore da je desnica u Hrvatskoj ciljano razjedinjena, da su sindikati izumrli, a čelnici braniteljskih udruga i udruga civilnog sektora zakupljeni. Ponovio je Ćorić da putem medija ne poziva sve da navijaju za Hajduk ali je pozvao da podizanjem kaznenih prijava protiv Milorada Pupovca i sličnih ne dopustimo da nepravda postane zakon jer tada otpor postaje obveza svih. Istaknuo je kako je na razgovor za Slobodnu Dalmaciju rado pristao jer lijevo liberalni mediji nas zaobilaze i ne vuku nas baš za rukav od kada nismo na vlasti.  Nastavak intervjua prenosimo u cijelosti:

Što Vam bi, glavni tajniče, od kud Torcida u Vašem riječniku?

-Zato što tako iskreno mislim. I to kao žestoki Dinamovac koji nikad neće navijati za Hajduk!

Zamjerit će Vam vaši?

-Znam i briga me, jer vrijeme je da se napokon kaže istina.

A istina je...?

-Istina je da je kod nas politika dotakla dno. Da Andrej Plenković sa svojom svitom upravlja tako da je potkupio sve što je mogao potkupiti. Da sve udruge šute i klimaju glavom, svaka iz svojih razloga, da i braniteljske udruge odjednom šute i klimaju glavom, da i sindikati šute i klimaju, da je Konzum zatvorio 27 dućana i da je njima to normalno, da im ne pada na pamet reagirati. Istina je i da oporba šuti, lijeva je umrla, a ni desnoj nije baš dobro i kada sve to pobrojimo, dođemo do konačne istine, a ona kaže da je Torcida jedina institucija u ovoj zemlji koja ne šuti i ne klima glavom.

Što će Vam Janica Kostelić na ovo reći?

-Janica je napadnuta zbog svega ovog što sam maloprije rekao, ona je kolateralna žrtva, ali sama je kriva, stavila se u službu cara, prihvatila je biti njegov glasnik i zato je doživjela poruge. Torcidaši su naprosto upozoravali na opći kriminal u hrvatskome društvu, jer sve što se kod nas događa, kroz nogomet se najbolje ocrtava.

A tvrdi desničari, ljudi baš poput Vas, redom su tvrdili da su to orjunaši koji napadaju hrvatske svetinje?

-Svjestan sam da mnogi ovaj moj istup neće dobro primiti, ali što ću im ja. Torcida nije ni lijeva ni desna, oni idu ravno i znaju koji je njihov cilj i zato im skidam kapu, a sve ostale čimbenike u hrvatskome društvu, tu alanfordovsku družinu, žalosno je iti gledati.

Jeste li ikad bili na Poljudu uživo slušali i gledali Torcidu?  

-Nisam, ali sada moram, zaključuje uz smijeh Pero Ćorić. Nekoć i sam nogometni funkcionar, jedno vrijeme predsjednik NK Šarengrad, a potom i nešto čuvenijeg NK Fruškogorac iz Iloka.

Novinar Vinko Vuković zamoli je za komentar glasnogovornika Torcide Damira Gruića. Nema se tu što pričati niti dodavati, poručio je glasnogovornik. „Politika nas ne zanima niti nas zanimaju politički obračuni. Kada nešto imamo za reći onda i kažemo ali najrađe puštamo da djela govore umjesto nas. Hajduk je naša politika i kada netko dirne u Hajduk, izravno ili neizravno mi reagiramo. Ćorićeve riječi ne smatramo nekim komplimentom jer Torcidi komplimenti ne trebaju, pogotovo ne od političara kojima je uglavnom vlastiti interes na prvom mjestu“, rekao je neke od svojih stavova Damir Grujić. Na kraju svojih objašnjenja ipak je imao jednu poruku za Ćorića i njegove pravaše: „pitam se zašto ste šutjeli i klimali glavom kada je Vaša stranka bila dio vlasti i kada niste činili ništa da se počne provoditi Zakon o Športu“.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb Pero Ćorić za Slobodnu Dalmaciju: „Torcida je sada jedini glas otpora u Hrvatskoj“